pondělí 5. srpna 2019

Mezinárodní výstava psů Litoměřice 2019


MVP Litoměřice, rozhodčí: S. Nenad (HR)

Na výstavu do Litoměřic jezdím vždy ráda, je v příjemném prostředí, není to daleko a boxeři se velmi často vystavují pod stromy, popřípadě mohou pod keři a stromy najít pohodový úkryt v jarně/letním vedru. Karkulka získala V2, res. CAC, takže bych vlastně měla být spokojená, ale musím objektivně podotknout, že vzhledem k posuzování pana rozhodčího z výsledku ani nemám radost. 

Nejsem člověk, jehož prioritou je vystavování a u boxerů si mnohem více cením kvalitních povah. Taky nejsem rozhodčí z exteriéru i když jsem svého času vystavovala docela hodně a to nejenom u nás, ale i v zahraničí a setkala jsem se s různými názory.

Rozhodčí mají různé priority, hlava, postoj, pohyb, to vše chápu i když s tím nemusím vždy souhlasit, ale to co předvedl výše zmíněný rozhodčí bylo opravdu velmi mírně řečeno "podivné". Neřešení velmi hrubých vad, daných standardem je i na mne opravdu hodně silná káva.

Jedině příjemný den a to téměř celý den, vzhledem k pozdnímu začátku, kdy boxeři ještě ke všemu místo v 11 hod. začínali ve 12:30 hod., strávený se známými, které jsem již dlouho neviděla a neměla možnost pokecu, moje rozladění napravilo. Za předvedení Kukiny patří  velké díky Ivance Landovské, která se s její veselou povahou popasovala skvěle 😃 a Jitce Turkové díky za pohotové foto 😃
 
A doufám, že podobný výkon rozhodčího již nikdy více nezažiji.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Pepina lvem salonů aneb jak se kalila ocel

  Ti co ná s znají, vědí o čem mluvím, ti co nás neznají mohou jen doufat, že nás nás někde zahlédnou. Pepina je specifický druh brabantík...